lauantai 14. marraskuuta 2015

Työelämää

Nyt on päästy työn makuun, kaks viikkoa täynnä Malmaisonissa. Paljon oon oppinut uutta ja hyödyllistä, vaikka en ravintola-alalla opiskelekaan. Mulla on myös ihan paras "opettaja" siellä, Christian, joka on ihan huippu. Christian haastaa mua koko ajan kokeilemaan uusia asioita ja kannustaa myös kaikessa.  Se onkin toitottanut mulle moneen kertaan, että "I'm a tough love mentor but I will get you through". Christian on jämäkkä ja sanoo suoraan jos mulla on jossain petrattavaa, mutta kehuu myös tosi paljon, ja on kuulemma ylpeä musta, jee :) Me tullaan kyllä tosi hyvin toimeen, ja puhutaan paljon mm. meikeistä ja hiuksista ;) 

Teen toistaiseksi ainakin pelkkiä aamuvuoroja 7-15, mikä on yllättävän rankkaa :D Aikainen herätys ja puolen tunnin kävely töihin ei oikeen nappaa aamulla just heränneenä, mutta tähän asti ainakin selvitty. Sitä ihmettelen, että miten ihmeessä ihmiset tuolla jaksaa painaa 8 tuntia tai ylikin ilman taukoja, tai ilman mahdollisuutta istua hetkeekään. Onneks itellä on edes yks pidempi tauko. 

Aamuisin on tosi kiireistä ja koko ajan saa olla liikkeellä, mikä on hyvä juttu koska aika menee nopeesti eikä ole ainakaan tylsää. 12 jälkeen onkin sitten hiljasta, ja saa ihan keksimällä keksiä jotain pikkupuuhastelua, jolla saa kolme tuntia kulumaan. Astioiden kiillotus on hyvää ajanvietettä! 
Aamulla kuitenkin siivoan pöytiä ja katan ne uudestaan valmiiksi, kannan ruokaa pöytiin, teen cutlery rollseja eli haarukka-veitsi-lusikkarullasysteemejä(?), kiertelen   asiakkaiden luona yms. Laitan myös astioita valmiiksi esille, ns. "relays", en tiiä mikä se on suomeksi :D 

Relayt valmiina että eikun pöytään vaan

Sain myös aamupalamenun kotiin opeteltavaks, että voin alkaa ottamaan tilauksia. Pari kertaa oon jo tilauksia ottanut, mutta se on ollu vähän sähläämistä. 


Kaikenlaista muutakin oon oppinut, mm. liinojen taittelua ja lounaspöytien kattamista. 
Rankan viikon jälkeen käytiinkin eilen ulkona leppuuttamassa päätä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti